6 Haziran 2010 Pazar

Etütler

Sulukule Gönüllüleri Derneği, yakın çevredeki Akşemsettin, Neslişah, Hattat Rakım, Atik Ali, Çapa, Ulubatlı Hasan ve Karagümrük İlköğretim okullarında okuyan, yaklaşık 60 çocukla etüt çalışmalarını 2 aydır sürdürüyor. Dersler, gönüllülük esasına dayalı olarak, ücretsiz  veriliyor.



Pazartesi günü, Mavi Kalem gönüllüleri desteğiyle,  İngilizce dersi ile haftaya başlıyoruz.

Salı günü İngilizce ile başlayan güne, öğleden sonra Karikatür, Resim, Heykel ve İstanbul’u Çiziyorum atölyeleri ile devam ediyoruz. Akşamüzeri çocukların okul çıkışı, tam bir etüt merkezine dönüşüyor derneğin masası… 1. sınıflarla ses tekrarları-yazma ve okuma çalışmaları; 3. sınıftan 8. sınıfa kadar değişen yaş grupları ile çalışılan Matematik, Geometri, Türkçe ve Fen Bilgisi dersleri ile birlikte yürüyor. Ders çalışmak istemeyenler kapı önüne kurulan tahtada oyunlar eşliğinde yeni şeyler öğreniyor.


Perşembe günü 3. ve 4. sınıflarla Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi ile başlıyor; akşamüzeri yerini kalabalık bir grupla çalışılan Matematik, Geometri, Türkçe, Fen Bilgisi derslerine ve çeşitli sınavlara hazırlık çalışmalarına bırakıyor.

Cuma günü Matematik dersi ile başlıyor, öğleden sonra farklı gruplarla çalışmalar devam ediyor.

Cumartesi günü gönüllü bir öğretmenimiz 1. sınıflara MEB sisteminin uyguladığı ses ve yazı eğitimini veriyor. Bu eğitimin yanında, derneğe ders çalışmaya gelen diğer gruplarla da çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Güncelleme [09.08.2010]:

  • Çocuk sayısı iki katına çıktı(120)
  • Hırka-i Şerif ve İskenderpaşa'dan öğrencilerimiz oldu.  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığınız yorum, çocukların okumasında bir sorun olmadığı kanaatine varılana kadar görünmeyecektir. Sabrınız için teşekkürler.