27 Kasım 2011 Pazar

"Çok Soğuk"u izledik


Sulukule çocukları 27 Kasım/Pazar günü Tiyatro BeReZe ekibinin davetiyle "Çok Soğuk" adlı oyunu izlediler. Neredeyse hepsi için ilk tiyatro oyunu izleme deneyimiydi. Davetleri için Firuze Engin, Elif Temuçin ve Erkan Uyanıksoy'a, servis desteği için Barış Yılmaz'a, bizim yaramazları zapt etme yardımları için TOG gönüllülerinden Ecem, Doğukan ve Barış'a teşekkürlerimizle...
http://tiyatrobereze.com/coksoguk.php

13 Ekim 2011 Perşembe

Sulukule Gönüllüleri Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yeniden işbirliğinde


"Sulukule TOG" örgütlenmesi ile İstanbul'un dört bir yanındaki Toplum Gönüllüsü üniversite öğrencileri dernekte çocuklara destek oluyor. Hafta içi her gün 16.30-19.00 arası gelen gönüllülerin desteği ile dernekteki etütleri ve sosyal faaliyetleri daha rahat organize ediyor, artık daha fazla çocuğa faydalı olabiliyoruz.

4 Ekim 2011 Salı

Son Bir Hatıra, Sulukule

Mimarlar Odası'nın düzenlediği "İnsan Hakkı Olarak Mimarlık" konulu fotoğraf yarışmasında Sulukule Gönüllüleri Derneği ve Sulukule Platformu gönüllülerinden Najla Osseiran'ın Son Bir Hatıra isimli fotoğrafı ödül kazandı.


Fotoğraf sergisi Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nda bir ay boyunca gezilebilir.

2 Ekim 2011 Pazar

Sulukule çocukları okullu oldu


Çocukların okul ihtiyaçlarına gelen desteklerle, 13 çocuğu yeni kayıt ve Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) nakilleri ile okula kazandırdık; 80 çocuğun ayakkabı, önlük, forma, kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabildik.

Desteklerinize çok teşekkür ederiz.
İhtiyaçlar devam ediyor; ihtiyaç listemize göz atabilirsiniz.


13 Ağustos 2011 Cumartesi

Sulukule Dönemsel Yaz Projesi

TOG işbirliğinde ‘Sulukule Yaz Projesi’nin ikinci dönemini dün tamamladık.
İkinci dönem kuklalar, yemekler, maskeler, resimler, doğum günü kutlamaları ve gezi ile geçti. Bu dönem içinde bize destek olan Kadir, Ayşegül, Selen, Ecem, Burcu, Figen, Ali Haydar, Seniha, Hamit Levent ve IBM çalışanı gönüllülere teşekkür ediyoruz. TOG ile işbirliğimizin sürmesi dileğiyle…

11 Ağustos 2011 Perşembe

Minik Bahçıvanlar

Sulukule Yaz Projesi’nin ikinci gezisinde Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ndeydik.

Yıkılan mahallelerin, yerinden edilenlerin gücü adına!




Çok isteyince ve emek verince oluyormuş; bugün uzun süredir hayal ettiğimiz bir şey nihayet gerçekleşti… Nalan’ın koca devine gördüğümüzden beri vurgunduk ve bu devi kumaş üzerine nasıl aktarırız diye, düşünüp duruyorduk.

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Sulukule Yaz Projesi’nde ilk dönem sonu


TOG işbirliği ile gerçekleşen Sulukule Yaz Projesi’nin ilk dönem ekibi Cuma günü derneğe ve çocuklara veda ettiler. Ancak, eminiz ki yolları düştükçe bizi görmeye gelecekler. Belki de, geçen yılki projeye katılıp Sulukule ile tanışan Ali, Ali Haydar, Şerife gibi seneye de gelip yine bize destek olacaklar. Etüt ve atölyelerde bize destek olan tüm ekibe yani Arzu, Merve, Malik, Fehrinaz, Ali, Ali Haydar, Şerife,  Arzu, Bahar, Çağla, Tijen, Dilhun, Fatma, Özge, Levent’e teşekkür ediyoruz; sizler Sulukule ve çocuklarla tanıştınız, onlara yeni ufuklar açtınız, yükümüzü hafiflettiniz bir nebze…

Pazartesi’den itibaren ikinci dönem ekibi ile devam ediyoruz…

29 Temmuz 2011 Cuma

Sakıp Sabancı Müzesi ve Emirgan Korusu Gezisi

Geziyi Mavi Kalem Derneği’nden çocuklar ve gönüllülerin katılımıyla TOG desteği ile gerçekleştirdik. Gezi için 10.30’da yola düştük, müze ziyareti ve müzede atölyeye katılımın ardından, koruda piknik ve oyunlarla akşamı ettik.

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Sulukule Yaz Projesi'nde birinci hafta

Çalışmalarını Toplum Gönüllüleri Vakfı ile beraber yürüttüğümüz ‘Sulukule Yaz Projesi’nin ilk haftası pek çok etkinlik ile tamamlandı. Sulukule’de kentsel dönüşüm ve ayrımcılık mağduru olan çocukları desteklemek amacıyla, bir hafta içinde derneğimize dönüşümlü olarak 10 gönüllü geldi.
[Ağız ve Diş Sağlığı eğitiminden]

12 Temmuz 2011 Salı

Sulukule’de TOG ile yeni bir yaz projesi başlıyor


Geçen yıl bir ay süre ile bize gönüllü desteği sağlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı ile benzer bir projeye 18 Temmuz itibariyle başlıyoruz.
Bu yıl da proje iki dönem olarak bir ay boyunca sürecek. Bu yıl, Mavi Kalem Derneği ile beraber Balat’taki ve Sulukule’deki çocukları hep birlikte TOG desteği ile gezilere de götürebileceğiz.
Hafta içi dört gün boyunca önce ders, sonra oyun ve atölyeler olacak (Ayrıntılı program).

24 Nisan 2011 Pazar

Dernekte 23 Nisan eğlencesi

Okullarında törenlere katılan çocuklar, öğleden sonra 23 Nisan eğlencesi için dernekte toplandılar. Çizgi film izlediler, resimler yaptılar, dans ettiler. Bir yandan da yemekler pişiyordu. Günün sonunda hep birlikte kurulan masada yemeklerini yediler.

23 Mart 2011 Çarşamba

Yemek Atölyesi



Dünya da ve Türkiye de her çocuk iyi beslenme şansına sahip değil malesef...Yemek Atölyesinde çocuklara aktif roller vererek; yemek hazırlama sürecine dahil ederek, tadarak, koklayarak ve tartışarak hangi gıdaları neden yememiz gerektiğini birlikte buluyoruz. Sağlıklı, ucuz, besleyici ve hazırlaması kolay olan tarifler seçerek hayatlarına sağlık, neşe getirerek ve eğlenerek öğrenmelerine fırsat vermeye çalışıyoruz.

Denizler Atölyesi

Kaybolan küçük pengueni evine götürmeye çalışan çöp bacaklı çocuğun hikayesini okuduk... Kitabın içindeki dev dalgaların arasında gezerken denizlerden konuştuk... Adını bilmediğimiz bir kaç balıkla, mavi balinayla, orkinosla tanıştık. Yaşadığımız İstanbul'da ve dünyadaki bazı canlıların nesillerinin tükenmekte olduğunu öğrendik. Buna karşı bizler birey olarak neler yapabilirizi konuştuk, düşündük. Doğada yüzlerce yıl yok olmayan plastiğin, balıkların bağırsaklarına dolanıp onlara zarar verdiğini farkedip, denize plastik atmamaya karar verdik. Sonra hep birlikte, herkesin bir parçasını oluşturduğu bir okyanus resmi yaptık... İçinde deniz kızları ve rengarenk balıklar yüzüyor...

9 Şubat 2011 Çarşamba

Atölye Sulukule Bugün Gülsüm Abla’da Çalıştı



Bugün Gülsüm Abla Atölye’ye küçücük evini açtı ve bir dostumuz üzerinden gelen siparişi hazırlamak için toplandık. “Atölye Sulukule” adı altında bir araya gelen üretici topluluğunun sabit bir mekanı yok; bazen bizim dernekte toplanıyor, bazen Sezer’de, Gülsüm’de ya da başka bir evde. O, -mekanı neresi olursa olsun- dayanışmacı ev-eksenli çalışmanın, güçleri birleştirmenin adı. Bu güç birliğinin günün birinde derinlere kök salmasını hayal ediyoruz. Bizim dernek, bir yandan Atölye’nin sipariş alması için köprü oluyor, öte yandan hammadde teminine, ürün geliştirmeye, üretime ve pazarlamaya elden geldiğince destek veriyor.
Gülsüm Abla mahalledeki “şato”su yıkılalı beri, Karagümrük boylarındaki küçük dairede yaralarını sarmaya çalışıyor. Apartman hayatının mesafeli ahbaplıklarına bir türlü alışamadığından, Atölye ortaklarına evini açarken çok keyifli: “Bu evi işte her zaman böyle kalabalık görmek istiyorum!”