22 Kasım 2010 Pazartesi

Hulda Gemisi’nde Sanata ve Bilime Yolculuk

Heykel sanatçısı İlhan Koman'ın yaşamının 22 yılının evi ve atölyesi olan gemi, 27 Mart 2009’da Stockholm’de başlayan festival yolculuğunu, Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barselona, Napoli, Birgu, Selanik’ten sonra İstanbul’da tamamladı. 

Pazar günü dernekten hareket bu yolculuk için yapıldı.


Gemide Sergi

Gemi üzerinde İlhan Koman’ın alternatif enerji kaynaklarının yenilikçi kullanımından matematik, fizik problemlerinin çözümlerine kadar çeşitli bilimsel olguları ele alan yaklaşık 20 eserini izledik. Akdeniz heykeli, “Pi” serisi, Sonsuz Sütun, Yuvarlanan Kadın, Derviş gibi ilginç eserlerle oynadık.

[Akdeniz]

["Pi" Serisi]

[Yuvarlanan Kadın]

[Derviş]

"Yüzen Heykeller" Atölyesi

Rahmi M. Koç Müzesi yanındaki Yelken Okulu’nda gerçekleştirilen 7 atölyeden birisi olan “Yüzen Heykeller” atölyesine katıldık 19 çocuk + 4 gönüllü + 5 anne ve 1 baba olarak… Atölyede bir parça alüminyum folyo, çıtalar, kürdanlar ve bantla yaratıcılığın birleşiminden ortaya çıkan gemiler tasarladı çocuklar. Amaç, batmadan en fazla bilyeyi taşıyabilecek yüzen bir araç yapmaktı. 
 

1 yorum:

Yazdığınız yorum, çocukların okumasında bir sorun olmadığı kanaatine varılana kadar görünmeyecektir. Sabrınız için teşekkürler.